2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Alytuje per GMD svečiai iš Suomijos ir Rusijos

Savaitgalį, kai Lietuvoje skambės gatvės muzikos dienos (GMD) ritmai, Dzūkijoje juos kurs ne tik vietos atlikėjai. GMD išvakarėse Alytuje koncertuos originalūs kolektyvai iš Turku (Suomijos) – „Mystons“ ir Sankt Peterburgo (Rusija) –„Surtsey Sounds“.


Mistiškieji velniukai“ iš Turku – „Mystons“

Suomių grupės „Mystons“ sudėtyje – gitaristas ir vokalistas M Myston ir būgnininkas Jay Myston. Spontanišką, energingą muziką mėgstančių suomių duetas scenoje atstoja kvartetą ar net kvintetą.

„Mystons“ stilistika – mistiška muzika, paremta roku, bliuzu, grunge ir metalu ir, žinoma, „apkaišyta“ anapusinio pasaulio temomis. „Velniukais“ iš Turku vadinami muzikantai yra išleidę savo muzikinę „bibliją“ – „Black Book" (2008 m.), antrasis „Mystons“ albumas „Alkaem" pasirodė 2010 m. Trečiasis grupės leidinys pilnatį išvys šiemet.

„Mystons“ pripažįsta grupių „Black Sabbath”, „Danzig”, „The White Stripes”, taip pat senųjų „The Doors” ir Johnny Cash įtaką. „Tai muzikos alchemija“, - apie M Myston ir Jay Myston kūrybą ir veiksmą scenoje sako kritikai, o „Infernal Masquerade” leidinys grupei skiria 88 iš 100 balų ir sako: „Mystons – tai grupė, jungianti metalo, indie roko, alternativaus metalo, grunge ir šalia esančių žanrų muzikos pasaulius bei jų gerbėjus”. Grupės albumą nemokamai galite parsisiųsti iš http://www.mystons.com/download/


„Surtsey Sounds” – muzikos „sala” iš Peterburgo

„Sielą virpinanti muzika, kurios autoriai, Sankt Peterburge gyvenantys „Surtsey Sounds”, - apie svečius iš Rusijos rašo ore.lt portalas. Tai penki muzikantai, savo muzikoje tirpdantys smuikus, klavišinius, postroko būgnus ir išplaukusias, verkiančias, o kartais ir rėkiančias gitaras.

Apšildę islandų garsenybes „Mum“, išleidę albumą „Sweet Melodies For Piano And Orchestra”, į Lietuvą ir Dzūkiją atlikėjai atvyksta pirmą kart. Kol apsilankysite kuriame nors „Surtsey Sounds“ koncerte – iš grupės svetainės http://surtseysounds.com/ parsisiųskite jų naują, dviejų kūrinių singlą „Starwind”.

„Surtsey” – tai 1963-iaisiais metai prie Islandijos „išdygusi“ sala – turbūt vienintelė gamtos vieta pasaulyje, natūraliai susiformavusi ne ledynmečiu, o dabartiniais laikais. „Tai muzika apie aušrą, smulkų lietų, griausmą su kruša, rūką ir vakaro prieblandą, žvaigždžių pašvaistę…”, - apie atlikėjų muziką sako melomanai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą