2011 m. gegužės 3 d., antradienis

Kokios muzikos „Sen Svaja“ paauglystėje nekentė, o dabar dievina?

"Sen Svaja" nuotr.
Nuostabiai šiltą balandžio sekmadienį susitikome žavias ilgakases lietuvaites – folkloro atstoves iš grupės „Sen Svaja“. Ši grupė atlieka meditacinį eksperimentinį neofolklorą, kurioje muzikuoja keturi talentingi žmonės. Dorota Zdanavičiūtė, studijuojanti kultūros istoriją, yra grupės siela, joje dainuoja ir groja įvairiais instrumentais. Živilė Rimšaitė, kremtanti psichologijos mokslus, gerina grupės „Sen Svaja“ mikroklimatą, spendžia nesutarimus, be to, kankliuoja ir dainuoja. Agota Zdanavičiūtė yra istorijos mokslų studentė, grupėje dainuojanti ir grojanti būgneliais. Dar vienas grupės narys – Julius Gucevičius – yra gitaristas, dambrelininkas bei gargaliuotojas. Jis susitikimo dieną sirgo, taigi, nors buvo labai smalsu, nepakalbėjome ir neišgirdome gargaliuojant.

Gatvės muzikos dienoje „Sen Svaja“, kurios pavadinimas išvertus iš prūsų kalbos reiškia „su savais“, dalyvaus pirmą kartą. Grupės nariai per muziką pažįstami jau seniai. Tačiau pati grupė yra dar jaunutė, susikūrusi kiek mažiau nei prieš metus. Ši grupė išsiskiria savitu požiūriu į muzikos instrumentus, bando į juos pažvelgti kitu kampu, grupė groja kitokiu būdu nei mums yra įprasta. Per GMD „Sen Svaja“ prisižadėjo atlikti savo geriausius kūrinius. Klausytojus nudžiugins energingu kūriniu „Sakalas“.

Kaip minėjo Agota, grupės nariai su folkloru augo nuo mažumės, tačiau paauglystėje šio stiliaus neapkentė. Maištingiems paauglystės metams prabėgus, vertybės buvo vėl perkainotos ir grįžta prie šaknų. Dabar jų gyvenimas neįsivaizduojamas be folkloro.

„Sen Svajos“ muzikos verta paklausyti ir dėl to, kad į folklorą būtų galima pažvelgti kitu kampu. Ačiū dainingosioms grupės merginoms! Jūsų dėmesiui „Sen Svaja“!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą