2011 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Nuostabus kurortinis miestas Druskininkai ir GMD

GMD koordinatorių Druskininkuose nuotr.
Jau šį šeštadienį Druskininkai švęs ketvirtąją Gatvės muzikos dieną! Pasitelkęs į pagalbą „Jaunimo kino klubo” narius, šis jaukus miestelis su šypsena ruošiasi Didžiajai metų šventei – GMD - jau visi takeliai išmindžioti, muzikantų kontaktų pilni telefonai, o Druskininkų alėja jau pasiruošusi atlaikyti skambius muzikos trenksmus. Šiemet Druskininkai žada GMD, kuri nei vieno nepaliks abejingo, liūdno ir vienišo – visi pajus šventę tiek ausimis, tiek širdimi.

GMD koordinatorių Druskininkuose nuotr.
Kaip ir kiti miestai – šventės organizatoriai paramos negauna, iš savo asmeninių lėšų išspausdina kelis plakatus. Tačiau optimizmo ir teigiamos energijos nestokojantys GMD koordinatoriai nenuleidžia rankų ir visomis išgalėmis pasitelkia nemokamus informacijos platinimo būdus – pvz., šiais metais buvo bendradarbiaujama su radiju. Tikri šaunuoliai ką gi ir be pridursi! Be to, GMD koordinatoriai labai patenkinti gausiu savanorių būriu – iniciatyvių ir organizuotų žmonių turi pakankamai tam, kad šventės metu visais muzikantais būtų pasirūpinta ir pagelbėta, jei ko nors reikia.


Druskininkiečiai džiaugiasi, kad šiais metais prie jų prisijungė Druskininkų kultūros centras, taigi, laukiamas dar didesnis renginys nei praėjusiais metais, GMD bus dar garsesnė Druskininkuose.


Kaip teigė koordinatoriai: „Labiausiai džiaugsmo teikia atsipalaidavę žmonės: vaikštantys, grojantys ir klausantys muzikos. Tai tokia diena, kai visi gali atsipūsti nuo rūpesčių, darbų ir slegiančių problemų (kurių ypač dabar yra apstu).“


AR GALIME SAKYTI, KAD LIETUVA – ROKO MUZIKOS ŠALIS?


GMD koordinatorių Druskininkuose nuotr.
TAIP! Druskininkuose, kaip ir didžiojoje Lietuvos dalyje, GMD metu populiariausias ROKO muzikos stilius. Taip pat didelė dalis Druskininkų muzikantų atlieka Punk Roko ir perkusinę muziką. Taigi, Druskininkų pavyzdys dar kartą patvirtina mūsų pastebėjimą –Lietuva ne populiariosios ar estrados muzikos šalis, o ROKO!


Linkime puikaus oro Druskininkams ir visai Lietuvai gegužės 7-ąją!



GMD koordinatorių Druskininkuose nuotr.
GMD koordinatorių Druskininkuose nuotr.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą