2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Gatvės muzikantai iš viso pasaulio - išradingumui ribų tiesiog nėra!

Paryžiaus gatvės muzikantai
Šiais metais Lietuvoje Gatvės muzikos dieną minėsime 5-ąjį kartą. Tačiau gatvės muzika gyvuoja jau seniai ir ja galime mėgautis bet kuriame pasaulio kampelyje. Gatvės muzikantai dažnai stebina savo originalumu ir kitokiu požiūriu į instrumentus bei pačią muziką. Šiandien norime Jus pradžiuginti gatvės muzikantais, išsiskiriančiais ne tik profesionalumu, tačiau ir mūsų akiai neregėtais instrumentais.

Pakeliaukime po pasaulį klausydamiesi GATVĖS MUZIKOS. Ar pasiruošę?



Puikią melodiją galima sukurti grojant kibirais ir puodais. Manot kitaip? Pažiūrėkit į talentingąjį gatvės muzikantą, kuriam iškilmingai dedame mušamųjų karaliaus karūną! Be to, šis muzikavimas itin draugiškas aplinkai (angl. eco-friendly). :)


 Visiškai pakvaišęs gatvės muzikantas, grojantis buteliais, nepaliks Jūsų abejingais:

O dabar pasinerkime į romantikos jūrą. Pasirodo, kamerinėje aplinkoje įprasti instrumentai puikiausiai skamba ir gatvėje. Pasiklausykime Paryžiaus muzikanto, užburiančio pasakiška arfos muzika.


Keliamės į Vieną - šarmingieji styginių instrumentų ir armonikos virtuozai, džiuginantys Vienos gatvių praeivius. Vienas iš tų video, kurį privalai pažiūrėti (šiuo atveju ir paklausyti):

Gal į rytus? Neįprastos išvaizdos ir skambesio styginiu instrumentu groja Kinijos gatvės muzikantas (video klausykite nuo vidurio - 2:53 min.).


Raminančia gongų muzika Jus pasitinka šurmulio nuolat pilna Barselona.


Na, šio kūrinuko pristatyti tikrai nereikia, paklausykit ir parašykit, ką galvojate! Tikras aukso grynuolis iš kito kontinento - JAV.

Šiek tiek piečiau - į Kubą, kur kiekvienas moka muzikuoti - nuo seno iki jauno, o grojant muzikai nė vienas negali stovėti lyg niekur nieko:


Skriejam į Australiją - įspūdingasis digeridoo mašinų aikštelėje:


Pabaigoje - duoklė alternatyviai muzikai ir technikos mylėtojams - grojantis automobilis!



Jeigu ir Jūs interneto platybėse radote įsimintiną ar Jums be galo patinkantį gatvės muzikanto pasirodymą, mestelkite nuorodą į komentarus.

Nepamirškite, jog visi mes kalbame viena kalba - MUZIKOS! :)
Gero Jums savaitgalio vakaro!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą