2011 m. balandžio 5 d., antradienis

GMD savanoriai, o kaipgi be jų?!

Pirmosios Gatvės muzikos dienos savanoriai, 2007 m. Vilnius
Jau penktus metus iš eilės prie Gatvės muzikos dienos šventės kūrimo prisideda Kultūros savanorių susivienijimas. Nuo pat pirmojo GMD renginio, šimtai savanorių kasmet kreipiasi į organizatorius išreikšdami norą dalyvauti šioje muzikos fiestoje. Gatvės muzikos diena – tai šventė miestui, nesipuikuojanti milžinišku biudžetu ar blizgučiais, visa šventės koncepcija yra grįsta savanorystės principu.


Savanoriai pradeda bruzdėti likus 1–2 mėnesiams iki GMD šventės. Didžioji dalis besiregistruojančiųjų savanoriauti Gatvės muzikos dienoje – jauni žmonės: studentai ir moksleiviai. Savanorius šiemet, kaip ir anksčiau, koordinuos Kultūros savanorių susivienijimo savanoriai, kurie turi didelę savanoriavimo patirtį kultūros srityje. 
Gatvės muzikos dienos savanoriai linksminasi, 2009 m. Vilnius

Tenka pripažinti, kad Gatvės muzikos dienos savanoriai šventę mato kiek kitaip  – iš vidaus. Kartu su muzikantais jie yra šventės šeimininkai. O šeimininkai nesnaudžia – stengiasi  užtikrinti,  kad muzikantams būtų suteiktos visos sąlygos groti. 


Gatvės muzikos dienos savanoriai, 2010 m. Vilnius
Savanorių darbai GMD yra nesudėtingi, bet labai svarbūs. Kasmet, dieną prieš renginį savanoriai įrengia Informacinius centrus GMD draugų „Coffee Inn“ kavinėse. Tądien savanoriai dalina leidimus groti ir simbolines GMD skareles bei padeda muzikantams susiorientuoti GMD zonų žemėlapiuose. Iškilus problemoms savanoriai padeda muzikantams jas išspręsti ar susisiekia su organizatoriais. Tiesa, nesusipratimų ir problemų pasitaiko gana retai,  nes visi žmonės būna labai pozityviai nusiteikę, retas, kuris tądien žingsniuoja centrinėmis Vilniaus gatvėmis nepasidabinęs šypsena. 

Šiemet apie savanorių registraciją bus pranešta  internetiniame puslapyje www.kulturossavanoriai.lt  bei Gatvės muzikos ir Kultūros savanorių Facebook puslapiuose. Sekite naujienas!


P.s. Žinome, jog ir kituose miestuose yra žmonių savanoriaujančių per GMD - parašykite mums kaip Jums sekasi, pasidalinkite savo įspūdžiais ir lūkesčiais tinklaraščio komentaruose, arba rašykite el. paštu gatvesmuzika.pr@gmail.com.

2 komentarai:

  1. O iš praeitos GMD turėjo būt filmukas! Kažkas kas prie G9 budėjo filmavo, būtų smagu jį pamatyt :>>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ryt arba poryt išplatinsime prašymą-žinutę, kad visi pasidalintų pernai metų video ir foto medžiaga.

    Hm, ir kurgi tas paslaptingasis operatorius filmavęs prie G9? :)

    AtsakytiPanaikinti