2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Muzika – tarsi dovana iš aukščiau, kuria muzikantas turi dalintis su aplinkiniais. Prie kavos puodelio su „Saulės broliais“

"Saulės brolių" nuotr.
Saulėtą balandžio dieną kalbinome grupę „Saulės broliai“, kuri tikriausiai ir turi magiškų galių saulutę prikviesti. Tiesa, susitikome tik su pagrindiniais nariais – Donatu, Sauliumi ir Tadu. Dar dviejų grupės narių nematėme, jiems teko tik gailėtis, kad nedalyvavo, nes susitikimas praėjo labai sklandžiai ir linksmai.

Grupės pavadinimas  „Saulės broliai“ atsirado savaime. Joje groja broliai Petreikiai, o saulė simbolizuoja šilumą ir gėrį. Kaip mūsų pašnekovai teigė, grupė kuria ir atlieka gražią akustinę muziką. Savo muziką jie lygina su meile: kol neišgirsi – nesuprasi, kaip ir su meile – kol jos nejauti, nežinai, kas tai yra.

Kalbėdami apie Gatvės muzikos dieną, grupės nariai vieningai pabrėžė renginio reikalingumą ir svarbą. Kaip Tadas pasakė, GMD leidžia pasireikšti mažiau žinomoms grupėms. „Tai puiki proga parodyti, kuo gyveni ir ką groji“, – teigė Tadas. „Saulės broliai“ džiaugiasi renginio masiškumu: užpildyti visas erdves muzikos garsiais – labai gražu. Kaip vaikinai sakė, GMD – tai unikali galimybė parodyti save ir drauge tapti muzikos, vienijančios visuomenę, dalimi.

Grupė ragina visus dar dvejojančius muzikantus REGISTRUOTIS ir IŠEITI Į GATVĘ pasirodyti ir džiuginti aplinkinius gegužės 7-ąją dieną. Taigi, kodėl gi verta registruotis? „Tai šauni proga tapti žinomu, save išreikšti ir pasidalinti tavyje glūdinčia harmoninga muzika,“ – teigė linksmieji broliai. Pasak jų, muzika – tarsi dovana iš aukščiau, kuria muzikantas turi dalintis su aplinkiniais. Juk taip paprasta pradžiuginti vieni kitus.

GMD renginio metu gegužės 7-ąją „Saulės broliai“ Vilniuje žada spinduliuoti gerą nuotaiką klausytojams. Grupės kredo – meilė, šviesa ir gėris.

Nors pokalbio metu grupės nariai atrodė šiek tiek įsitempę, tačiau tik radus galimybę pasiimti instrumentus į rankas – kardinaliai pasikeitė. Atlikdami savo mėgstamiausią kūrinį Saulės vaikai vaikinai atsipalaidavo, spinduliavo svajingumu ir profesionalumu. Kaip ir patys sakė – „muzika turi lietis iš vidaus“, tačiau tik išgirdę juos grojant supratome, ką jie turėjo omenyje...

Jums, gerbiami tinklaraščio skaitytojai, pristatome „Saulės brolių“ kūrinį Saulės vaikai. Gitara, pagrindinis vokalas – Donatas Petreikis, fleita, pritariamasis vokalas – Saulius Petreikis, smuikas, pritariamasis vokalas – Tadas Dešukas. Smagaus klausymo!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą